Sunday, February 19, 2017

Cartofi copti la cuptor a la Angela

Iata ca ajung iar in bucatarie.
De data asta m-am gandit sa fac ceva care se poate gati destul de repede si foarte usor. Mai mult decat atat, aveam in cand sa incerc o reteta despre care am auzit ca ar fi cea mai buna. Ce motiv mai bun decat sa o incerc.

Va prezint... Cartofi copti la cuptor a la Angela cu chiftelute!


Pentru inceput avem nevoie de cativa cartofi, de prefeinta mai mari, pe care ii vom spala si taia pe jumate.


Eu nu am avut la indemana cartofi foarte mari, dar pana la urma au iesit foarte buni.



Ii vom taia pe jumatate dupa care trebuie sa facem cateva crestaturi pe suprafata lor pentru a se coace mai repede si in profunzime.

Dup ce au fost crestati (vezi mai jos) presaram sare si ulei deasupra lor.


Nu este nevoie de foarte mult ulei, doar cateva picaturi de ulei de masline cat sa patrunda in crestaturile deja facute.
Se baga tava cu cartofii la cuptor si se verifica din cand in cand cu o scobitoare sau un cutit, consistenta lor. Daca scobitoare intra usor pana jos inseamna ca sunt gata si putem trece la urmatorul pas.
Intre timp, cat cartofii se coc la cuptor, pregatim untul, casacavalul sau branza si boia. Eu am mers pe unt, cascaval ementaler (cascaval cu gauri),boia si parmezan pentru la final.


Cand cartofii sunt gata copti, se scot si se pune cate un pic de unt deasupra lor. 


Se asteapta foarte putin sa se topeasca si sa intre in carnea lor si se presara boiaua.


Dupa boia punem cascavalul si dam din nou la cuptor cat sa se topeasca cascavalul si sa formeze o crusta.


Eu nu i-am lasat pana sa devina cascavalul crocant, dar pe margine unde s-a scurs un pic era usor crocant.


Si... cam asa arata scosi din tava si fooooarte fierbinti.


Iar cam asa arata la final, o portie de cartofi copti la cuptor a la Angela cu chiftelute cu sos ketchup la ceaun si sfecla rosie... si era sa uit, un pic de vin rosu,


Pofta buna!


2 comments: